Nyugalom és inspiráció a Balaton-parton

Egy balatoni nyaraló megtervezése csodálatos lakberendezési feladat. És ha mindezt egy olyan megrendelőnek teszem, akivel már többször dolgozhattam együtt, és akinek fantasztikus ízlése, jó meglátásai és remek humora van…. akkor a siker garantált!

A lakás egy új építésű lakóparkban található, közvetlenül a vízparton. Kellemes méretűek és kellően világosak a terek, a térkapcsolatok jól szervezhetőek; az egyetlen igazi kihívást az jelentette, hogy a nyaralót a nyári szezon idején a szűkebb és tágabb család együtt szeretné használni. A testvérek, unokatestvérek, gyerekek folyamatos „körforgását” kellett úgy megoldani, hogy a funkcionális kényelem és a dizájn összhangban legyen.

Ezért az előtérben egy különleges hangulatú, egyedi tervezésű gardróbszekrény kapott helyet, ami valóban mindent „elnyel”. Az étkező szerves része lett a konyhának, ezzel helyet teremtettünk a nappaliban egy nagy és igazán kényelmes kanapénak, ahol mindannyian összegyűlhetnek. A hálószobában a galériaágy kicsiknek és nagyoknak egyaránt használható, a fekvőfelület bővíthető. A játékok tárolást a lépcső-szekrény elnyeli, a dekoráció a lebegő polcokat varázsolja különlegessé, a mennyezetig épített gardróbszekrény pedig mindent elrejt a kíváncsi szemek elől. Ebbe a helyiségbe igyekeztünk több játékosságot vinni: a színek, az anyagok és a dekorációs elemek is úgy lettek kiválogatva, hogy gyerek- és felnőtt birodalomként is megállja a helyét. Az erkély a nappali meghosszabbításaként él tovább, a kerek asztal mellett a családi ebéd is kényelmesen elfogyasztható, de tökéletes home office-ként is szolgálhat 😉 Szerettük volna, hogy ez a terület meghittséget és kényelmet is sugározzon, ezért egy ál-gerendázat mögé karnisokat rejtettünk, így a függönyök árnyékot és rejtekhelyet is biztosítanak az itt lakóknak.

A színek, formák és anyagok kiválasztásánál pedig egy cél lebegett a szemünk előtt: minél természet-közelibb, sallangoktól mentes otthon létrehozása. Egy olyan hely kialakítása, ahol a modern dizájn és a természetes anyagok teszik még harmonikusabbá egy család életét.

Látványtervek: Szabó Balázs – Interior Green House

Férfias színvilág, szerethető minimál

Egy férfi gyakorlatiassága és precizitása a legfontosabb szempont, ha a tökéletes munkatársat keressük magunk mellé. De ha a megrendelőnket is ezek a tulajdonságok jellemzik, akkor „megfogtuk az Isten lábát”. És ha a tulajdonos választása egy új építésű ingatlanra esik Angyalföldön, akkor biztosak lehetünk benne, hogy remek környezetben fogjuk megvalósítani megrendelőnk álom-otthonát. A koncepció egyszerű volt: modern, funkcionális otthon kialakítása, fekete-fehér alapszínek, a szürke árnyalataival tompítva. Sokak számára egy ilyen otthonból hiányozhatnak a színek, pedig az „ördög a részletekben rejlik”. Becsempésztünk mi is egy kis melegséget a térbe, hogy az alapszínekkel arányosan megjelenhessen a természetes fa-hatás. A textilek struktúrája, a dekor termékek egyedisége és nem utolsó sorban a megrendelő karizmája tette teljessé a terveket. Gyors és határozott döntések születtek az egész tervezési folyamat során, miközben a hangulat sokkal színesebb volt, mint a betervezésre kerülő anyagok. 

Íme az elkészült tervek: az egyterű konyha-nappali egyedi tervezésű bútorai harmóniát sugároznak, a színek tökéletesen hozzák a stílus elvárásait. A burkolatok mindenhol letisztultak és igényesek. A pici fürdőszoba nagy zuhanykabint kapott, hogy a reggeli felfrissülés garantált legyen. A hálószoba tökéletes privát szféra, ahol kényelem és nyugalom várja a hazaérkezőt. A vendég-dolgozó szoba lett a kedvenc tárgyak „tárháza”, az előtér pedig – a térelválasztónak köszönhetően – szerves része az enteriőrnek. 

Látványtervek: Szabó Balázs – Inerior Green House

Csömöri ház

Egy csodálatos ház épül Csömörön, ami a megnyugtató szín- és anyagválasztásnak köszönhetően a béke szigete lesz a tulajdonosok számára. Megrendelőim sokáig keresték a megfelelő telket és a megfelelő építészt az elképzeléseik megvalósításához. Én pedig csak remélem, hogy elnyerem a megfelelő lakberendező kategória első helyezését náluk 🙂

„Legyen letisztult és modern az új otthonunk” – kérték megbízóim. Ezért a tervezést azzal kezdtük, hogy hangulati tablókon összeraktuk helyiségenként a színeket, mintákat, formákat. Gyorsan letisztult a pontos elképzelés: modern formák, határozottabb minták és friss színek. A bútorterveket minden helyiségbe egyedi elképzelések alapján készítettem el, hogy valóban funkcionális legyen, és tökéletesen illeszkedjen az enteriőrbe. A nappali-konyha-étkező egy térben kapott helyett, hogy valóban közösségi térként működhessen. A konyha-étkező bútor letisztult vonalai, a modern fényforrások és a nappali kellemes anyagai olyan harmóniában vannak egymással, hogy itt valóban pihenés és kikapcsolódás minden perc. A hálószobában a visszafogott türkiz színnek, a rejtett Led-világításoknak és a puha anyagoknak köszönhetően pihentető és megnyugtató lett az enteriőr. Nincs is más dolgunk, mint várni, hogy ez a fantasztikus otthon elkészüljön.

Showroom – Budapest

Minden lakberendező álma, hogy olyan egyedi enteriőröket hozzon létre, ami nem csak megrendelői számára szerethető, hanem a „nagyközönség” is megcsodálhatja. Nos, az álmok bizony valóra válnak 🙂

Mi volt a feladat? Körülbelül száz négyzetméteren különböző hangulatú konyha installációkat, illetve egy tökéletesen működő konyhát kellett megterveznünk egy budapesti bemutatóterem számára (a királyi többes pedig azért indokolt, mert ebben a munkában két fantasztikus lakberendező kollégámmal együtt váltottuk valóra az álmokat). A tervek és a megrendelői igények gyorsan egymásra találtak, most pedig az összes különleges ötletünk megvalósításra vár. A tervezési szakasz lezárult és elindult a kivitelezés; fantasztikus szakemberekkel, egyedi anyagokkal és sajátos technológiával készülőben van egy exkluzív bemutatóterem Budapesten. Íme egy kis ízelítő az általam megálmodott tervekből.

KonyhaTech Galéria
Új, exkluzív BLANCO bemutatóterem
1097 Budapest
Gyáli út 38. I. em.

Kék konyha, amely magabiztosságot, egyediséget és nyugalmat áraszt. A SMEG – DOLCE STIL NOVO konyhagépei letisztultságukkal és szépségükkel tökéletesen illenek a bútorzatba. A hatalmas főzőszigetbe a legmagasabb minőségű főzőlapok és páraelszívók kerülnek majd beépítésre, hogy a főzés élménye magasabb szintre emelkedhessen.

Elegáns és egyedi konyha
SMEG konyhagépek és BLANCO mosogatók, csaptelepek, HITACHI hűtő

Indusztriális hangulatú konyha, ahol a különálló sziget a rendkívül szép és rozsdamentes BLANCO DURINOX anyagából készült. A dekorációnál a „kevesebb több” elmélet érvényesült; egyedi falfestés, karakteres anyagok és némi zöld felület. A rozsdás, kopott anyagok találkozása a fényes, hightech anyagokkal. Izgalmas párosítás! 😉

Ipari hangulatban …
Fiatalos és különleges hangulatú enteriőr a legmagasabb minőségű gépekkel
Blanco Durinox

Városi dzsungel a konyhában

A konyha tagadhatatlanul minden lakás “ékköve”; általában itt zajlik a társasági élet, itt készülnek a legfinomabb fogások az ünnepi asztalra és a reggel is itt indul “kávéillatosan” útjára. A modern dizájn és az innováció mellett azonban az egyediség is fontos, különösen egy határozott fiatalembernek, aki szereti a természetet. A sok ötlet végül ebben a tervben lett teljes; megvalósult minden elképzelés: modern, egyedi, határozott és “zöld” 🙂

Urban Jungle – egy modern konyha terve
Induljon jól a reggel – friss kávéillat és zöld környezet
A dizájn mellett fontos a természetközeliség