Showroom – Budapest

Minden lakberendező álma, hogy olyan egyedi enteriőröket hozzon létre, ami nem csak megrendelői számára szerethető, hanem a „nagyközönség” is megcsodálhatja. Nos, az álmok bizony valóra válnak 🙂

Mi volt a feladat? Körülbelül száz négyzetméteren különböző hangulatú konyha installációkat, illetve egy tökéletesen működő konyhát kellett megterveznünk egy budapesti bemutatóterem számára (a királyi többes pedig azért indokolt, mert ebben a munkában két fantasztikus lakberendező kollégámmal együtt váltottuk valóra az álmokat). A tervek és a megrendelői igények gyorsan egymásra találtak, most pedig az összes különleges ötletünk megvalósításra vár. A tervezési szakasz lezárult és elindult a kivitelezés; fantasztikus szakemberekkel, egyedi anyagokkal és sajátos technológiával készülőben van egy exkluzív bemutatóterem Budapesten. Íme egy kis ízelítő az általam megálmodott tervekből.

Indusztriális hangulatú konyha, ahol a különálló sziget a rendkívül szép és rozsdamentes BLANCO DURINOX anyagából készült. A dekorációnál a „kevesebb több” elmélet érvényesült; egyedi falfestés, karakteres anyagok és némi zöld felület. A rozsdás, kopott anyagok találkozása a fényes, hightech anyagokkal. Izgalmas párosítás! 😉

Kék konyha, amely magabiztosságot, egyediséget és nyugalmat áraszt. A SMEG – DOLCE STIL NOVO konyhagépei letisztultságukkal és szépségükkel tökéletesen illenek a bútorzatba. A hatalmas főzőszigetbe a legmagasabb minőségű főzőlapok és páraelszívók kerülnek majd beépítésre, hogy a főzés élménye magasabb szintre emelkedhessen.

Elegáns és egyedi konyha
SMEG konyhagépek és BLANCO mosogatók, csaptelepek, HITACHI hűtő
Ipari hangulatban …
Fiatalos és különleges hangulatú enteriőr a legmagasabb minőségű gépekkel
Blanco Durinox

Városi dzsungel a konyhában

A konyha tagadhatatlanul minden lakás “ékköve”; általában itt zajlik a társasági élet, itt készülnek a legfinomabb fogások az ünnepi asztalra és a reggel is itt indul “kávéillatosan” útjára. A modern dizájn és az innováció mellett azonban az egyediség is fontos, különösen egy határozott fiatalembernek, aki szereti a természetet. A sok ötlet végül ebben a tervben lett teljes; megvalósult minden elképzelés: modern, egyedi, határozott és “zöld” 🙂

Urban Jungle – egy modern konyha terve
Induljon jól a reggel – friss kávéillat és zöld környezet
A dizájn mellett fontos a természetközeliség

Pici ház, minimalista stílusban

Egy kis alapterületű ház megtervezésénél egészen biztos, hogy a térszervezés a legfontosabb. És ha ehhez párosul a megrendelők határozott stílusválasztása, akkor már csak a fantáziánkat kell hozzárakni… és kész is a legszuperebb 80 nm ház. A konyhát a NONOART konyhastúdióval együtt terveztük meg, a nappaliba modern és igényes bútorokat választottunk, a fürdőszobákba a legszebb minimalista burkolatokat kerestük meg, a gardróbszobába minden ruhát és kiegészítőt elrendeztünk, a hálószobába pedig a legkényelmesebb ágyat néztük ki. Kell ennél több?

Egy apró, nőies garzon

Egy kis alapterületű lakásnak megvan a maga bája. A térszervezést nem lehet elrontani, a kiválasztott stílus jól tud érvényesülni, sok egyedi és frappáns ötletet megfér egymás mellett… és még sorolhatnám. Lakberendezőként kifejezetten szerethető feladat, amikor egy garzonlakást kell megtervezni. Amikor a modern anyaghasználat, a színek harmóniája és a megrendelő jó ízlése biztosítja a munka sikerét, akkor nincs is miért aggódni. A lakás kezdetben túlzsúfolt volt; ezért a legelső feladat, ami a megrendelőre várt, az a napokon át tartó szelektálással kezdődött. Hatalmas gardrób szekrényt terveztünk, ami sok minden elrejt, de az új otthon megteremtésénél érdemes mindig egy kicsit az elengedéssel és az új lehetőségek megteremtésével kezdeni a tervezési folyamatot. A lakás stílusa teljes mértékben a megrendelő elvárást tükrözi: nőies és határozott. Bátran válogattuk be az enteriőrbe a merész és élnénk színeket, mintákat épp úgy, mint a hűvös és megnyugtató árnyalatokat egy adott színből. A pihentető lékkör a nappali-hálószoba kialakításánál elengedhetetlen volt. Az aprócska konyhát úgy terveztük meg, hogy a technológiai sorrend érvényesülni tudjon, ugyanakkor anyaghasználatban is modern legyen. A legnagyobb kihívást a fürdőszoba jelentette: a zuhanykabin, a mosógép és egy kényelmes méretű mosdószekrény elhelyezése nem adott lehetőséget a tér „túlgondolására”. De kárpótolt minket a Tubadzin csodálatos burkolata, ami elegánssá és nőiessé varázsolta a helyiséget. Őszintén bevallom, hogy ennek a pici lakásnak a megtervezése számomra örömöt, a megrendelő számára pedig boldogságot hozott. 

Családi ház újragondolva

Az idő múlásával egy család élete alaposan megváltozik; a gyerekek nagyobbak lesznek és beköltözik egy új családtag is a házba 🙂 Ez teljesen rendben van így! Nincs más hátra, mint az otthonunkat is hozzá igazítani a megváltozott körülményekhez. Készüljön két új szoba a kamaszoknak, és varázsoljuk komfortosabbá a nappali-étkező helyiséget. Megmutatom a terveket!